Hallands Trädgårdsförening

— Hallands Trädgårdsförening

Facebook

STA Halland har en riktigt intressant föreläsning i Gullbrandstorps församlingshem den 30 mars kl 19. Alla är välkomna, även du som inte är medlem i STA. Mycket nöje!Torsdag 30 mars, kl 19"En trädgårdsnörd som aldrig får nog!"med Jacky ThangPlats: Församlingshemmet i Gullbrandstorp, Skolgatan 3Entré: 50krTa med fika och gärna vinster till lotteriet.Vi ses!Ett evigt samlande med ständigt nya växter. Jacky Thang är en växtälskare som ständigt letar nya växter, ofta på nätet. Växtintresset har växlat under åren från bl.a. prydnadsgräs och japanska lönnar, till berberis och heuchera och nu har han även upptäckt spirea.Trädgården beskrivs som liten men välfylld och där det alltid finns plats för en växt till. Jacky kommer berätta om sitt samlande av växter. Vi får se en del av hans favoriter och höra varför han valt dem. ... See MoreSee Less
View on Facebook
För första gången har vi haft ett trädgårdscafé och med ett digitalt föredrag. Föredraget anordnades av Svensk Trädgård. Trädgårdsjournalisten Eva Rönnblom föreläste om hur vi kan föröka träd, buskar, perenner, krukväxter och lök – och knölväxter genom att ta sticklingar, rotskott, dela, göra avläggningar, ta sidolökar och sidoknölar från moderplantan. Hon talade om vilka delar av växten vi kan använda som förökningsmaterial. Jorden var också viktig att den inte fick vara för kompakt. Hon visade hur man kan göra enkla miniväxthus för sticklingarna. Om man har försått lite för tidigt och fått långa och gängliga plantor så visade hon hur vi kunde gör med dessa. Ett sånt lärorikt föredrag. Om du missade föredraget så ligger det på hemsidan hos Svensk Trädgård med medlemsinloggning till den 31 maj.#trädgårdsföreningen #trädgårdsglädje #trädgårdsinspiration #växter ... See MoreSee Less
View on Facebook