Hallands Trädgårdsförening

— Hallands Trädgårdsförening

Stora Planteringsveckan 3-11 september i hela Sverige

Hösten är en perfekt planteringstid, både för dig och för växterna. Jorden är fuktig och lätt att gräva i. Luften är sval och luftfuktigheten hög. Det gör att nyplanterade växter i lugn och ro kan fokusera på att rota sig på sin nya växtplats. De slipper stressas av brännande sol och perioder av torka. Och det där med att skjuta skott och växa ovan mark är ändå inte aktuellt förrän till våren. För din del betyder höstplantering mindre passning med vatten jämfört med att plantera under vår eller sommar. Gå in på hemsidan storaplanteringsveckan.se och läs mer om vilken växt som blev årets höstfröjd 2022 och vilka butiker som är med och arrangerar stora planteringsveckan. Projektledare för stora planteringsveckan är ordförande i riksförbundet Svensk Trädgård Karina Brozinic. Se även filmerna med Gunnel Carlsson och Karl-Fredrik Gustafsson.

Karl-Fredrik; Gunnel Carlson; Stora Planteringsveckan; Benved; Årets Höstfröjd; 2022. Foto Caroline Göransson