Hallands Trädgårdsförening

— Hallands Trädgårdsförening

Dagsresa till Eksäter och Lundens trädgård

Lördagen den 2/9 Buss utgår från Halmstad Arenan på Sannarp kl. 08.30. Beräknad hemkomst ca kl.17.00. Ca 3 mil från Ullared.
Efter ca 1,5 timmar når vi Eksäters trädgård där vi intar förmiddagskaffe och blir informerade om trädgården. Den har en storlek av 8000 kvm och har rötter från 40-talet. Här huserar Kristina och PerAnders Olsson.
Trädgården döljer många rum, slingrande stigar, häckar och spännande överraskningar. Här pågår ständigt nya projekt. I mån av tillgång kommer vi att kunna handla växter.
Nästa besök är Lundens trädgård, här bor Lars-Håkan och Lena. Här intar vi vår lunch. På våren planteras 1500 dahlia knölar av 150 olika sorter, varav många har gått i arv i generationer. På gården finns även olika djur. Lars-Håkan och Lena kommer att informera om dahliornas historia och om de olika sorterna i trädgården och odlingen. Därefter blir det tid till att gå runt i trädgården och till självplockning av dahlior.


Kostnad ca 400 kr inkl. resa, förmiddags fika, lunch och entréer
Max 50 personer. Anmälan senast den 26 augusti till info@hallandstradgardsforening.se
Endast för medlemmar.