Japanska lönnar

Onsdag 7 februari kl 18.30 Stadsbiblioteket i Halmstad. Mattias Rosberg och hans fru startade med en trädgård helt utan träd, med få rabatter men med en stor gräsmatta. En ganska typisk villatomt som under 13 år omvandlats till en vacker trädgård.
Den första japanska lönnen var en ”Osakazuki” en lönn i miniatyrformat med fantastiska lönnblad. ”Nörden i mig var fast redan vid namnet på detta vackra träd och jag ville veta mer”. Detta blev startskottet för ett växande trädgårdsintresse och jakten på fler lönnar började. Idag finns dessa fantastiska träd nästan överallt i trädgården.

De kommer prata om skötsel, vilken jord de trivs i och betydelsen av läge. Vad bör man tänka på när det gäller beskärning av japanska lönnar? Kan man odla japansk lönn i kruka?

Entré inkl fika 100 kr för ej medlem, 80 kr för medlem