Norrvikens Trädgårdar i vårskrud

Evenemangsdetaljer

• Datum:

Norrviken har mycket att erbjuda. Trädgården skapades redan i början på 1900-talet av Rudolf Abelin, en visionär i sin tid. Här möter vi Barockträdgården, en stilträdgård i italiensk anda, Vattenträdgården med sina små forsar, fall och dammar som har mycket gemensamt med italienska högrenässansens vattenträdgårdar, Japanska trädgården i en brant och svåråtkomlig ravin. Vi kan också besöka Renässansträdgården, Österländska terrassen med mäktig utsikt över Laholmsbukten och Romantiska trädgården, inspirerad av engelska naturparker.

Och i Rudolfs anda – där inget får stå still och stelna – tillkommer också nya upplevelser. 2019 skapades två nya trädgårdar att besöka och upptäcka – Ulla Molins Gröna Rum, en hyllning till Ulla Molin samt Hasses trädgård, som är gjord speciellt för barnen.

Det finns mycket att njuta av och när vi behöver en paus eller börjar bli hungriga finns Orangeriet eller Chocolaterian. Vi har blivit erbjudna 10% på entréavgiften som då blir 135 kr.