Trädgårdsresa till Blekinge och Skåne

Evenemangsdetaljer

• Datum:

3-4 juni 2023

Avresa från Halmstad Arena, Sannarp lördag kl 08.00, hemkomst söndag ca kl 18.00.

Dag 1

Vårt första stopp blir hos Linda och Johan Johansson i Osby. De håller på att skapa en djungel på sin tomt, de har ett nedgrävt växthus där det växer papaya, bananer, avokado och mycket annat. På naturtomten finns flera dammar och ett stort stenparti med vad som sägs vara Sveriges största fikonträd.

Därefter åker bussen vidare till Blekinge där det blir lunch innan vi besöker Per-Åke Foglert i Backaryd. Mellan två sjöar ligger en trädgård, som är så nära som man kan komma en lövängsstruktur, ovanligt i trädgårdssammanhang. Här har den levt vidare som hagmark. Den är en av Blekinges intressantaste trädgårdar. En fullkomligt underbar och mycket vild trädgård. Mängder av dammar och våtbäddar och mycket ovanliga växter. Här finns gott om sittplatser och det går bra att ta er medhavda fika här.

Vi fortsätter sedan till Svenmanska parken i Bräkne-Hoby. Där vi blir guidade av Eva och Roland Gustavsson. Sedan 2015 är STA Blekinge engagerad i skötsel och utveckling av parken och de har satt sin prägel på parken.

Efter guidningen följer vi med Eva och Roland till deras trädgård. Deras trädgård liknar nästan en skärgård med olika öar av växtlighet. I en plätt syns ätliga växter, i en annan samsas magnolior med blommor. När vi sett färdigt på trädgården fortsätter vi till hotellet i Ronneby. På Ronneby Brunn blir det sedan middag på kvällen.

Dag 2

Dagens första besök blir på Plantrikets plantskola i Ronneby. Plantriket har Södra Sveriges Största sortiment inom trädgårdsväxter och har många väter man inte hittar i vanliga plantskolor. Plantriket drivs sedan 2014 av Caroline Klüver och Nikolaj Uhrskov från Danmark, 2018 fick de pris som årets främsta unga framgångsrika entreprenörer i Ronneby.

Nästa stopp blir hos Ulf Sill. Ulf i Mörrum, trädgården ligger i anslutning till Mörrumsån och där trängs sällsynta woodlandsväxter från världens alla hörn. För er som besöker växtmarknader är Ulf ett välkänt namn och nu får vi möjlighet att botanisera bland hela hans växtsortiment. Efter besöket blir det lunch i Mörrum innan vi åker vidare mot Skåne.

Resans sista stopp blir på Plantido i Löberöd. En plantskola med fokus på det lite udda, annorlunda sortiment av växter för hemmaodlaren. Med mycket ovanliga fruktträd, bärbuskar och perenner.

Kostnad ca 2300 kr inkl. resa, entréer, boende i
dubbelrum med frukost, lunch båda dagarna samt
middag dag 1. Tillägg för enkelrum 200kr
Max 50 personer