background

Evenemangskalendern

kalender                                                                

 

 

Karin Berglund

 

 Karin Berglund inledde sitt föredrag på Torsdagskvällen med att berätta om dofter i trädgården.

"Hemma hos mig har jag alltid något som doftar, spelar ingen roll var i tiden man befinner sig". Snödroppar har en varm, intim svag söt doft. rosor, nejlikor och irisar, alla har de sin egen speciella doft. Blommorna är som parfymer, en del måste man gå nära intill medens andra sprider doft långa vägar, som nattviolen på kvällen kommer det pustar, pustar och pustar från.

Hon beskriver också hur hon går fram och tillbaks vid sin Jasminbuske så att doften ska fastnar i håret och kläderna.

Om hur romantikern ser en nära kusin när han tittar en blomma i ögat, känner igen en bit av sig själv, en identifikation, och man börjar pratar med blommorna.

När man som trädgårdsjournalist tröttnat på att skriva om hur man gör erkänner Karin, då kan man skriva om allt det andra runt omkring som man upplever, allt det vackra som tex mossan på Villa D'Este, eller om konsthistoriens blommor som avbildats, "Sånt är ju också roligt att snöa in på".

Karin berättar vidare om sin senaste bok, där hon har samtalat om trädgård med konstnärer, författare, landskapsarkitekter och andra med skapande yrken, hur olika deras syn på trädgård är. "Trädgårdsmänniskor är så intressanta och vackra"

Tack Karin för en trevlig kväll.