Hallands Trädgårdsförening

— Hallands Trädgårdsförening

Trädgårdsresa till Normandie


Evenemangsdetaljer

  • Datum:

Tisdag 4 juni – lördag den 8 juni

Årets trädgårdsresa i samarbete med Rosebud’s Tours tar oss till Monets trädgård i Giverny och andra ljuvliga trädgårdar i Normandie.

När vi har landat äter vi först en gemensam lunch innan vi fortsätter till Giverny och Claude Monets trädgård, Clos Normand. Vid Monets hus och studio ligger trädgården som en färggrann palett, där blommande växter avlöser varandra från vår till höst. Efter denna upplevelse åker vi till vårt hotell Mercure Dieppe la Précidence i Dieppe, checkar in och äter en gemensam middag.

Onsdagen inleds med ett besök på Les Jardins Agapanthe. Denna nutida privata visningsträdgård är skapad av landskapsarkitekten Alexandre Thomas. Mitt på dagen besöker vi Parc Floral William Farcy i Offranville med hela 18 olika tematrädgårdar. På eftermiddagen kommer vi till Jardin du Château de Miromesnil. Gemensam middag på hotellet.

På torsdag går färden söderut till den annorlunda trädgården Les Jardins d’Étretat, en ny-futuristisk trädgård som sträcker sig över klipporna på Côte d’Albâtre (Alabaster kusten). Efter en lunchpaus på egen hand i Étretat besöker vi Le Vasterival, en av Europas mest omtalade trädgård, skapad av norskfödda prinsessan Sturdza. Middag på egen hand i Dieppe.

Fredagen inleds med Jardin de Valérianes. Gömd ute på Normandies landsbygd ligger denna engelskinspirerade privata trädgård. Mitt på dagen får vi först en lätt lunch hos trädgården Jardin du Mesnil et Parc Botanique de Bray. Sedan fortsätter vi till Le Jardin Plume, som är en av de mest uppmärksammade modernare trädgårdarna i Europa. Gemensam middag på hotellet.

På lördag efter vår sista frukost blir det ett par timmars ledig tid i vackra staden Rouen, innan bussen tar oss till Jardins d’Angélique. Därefter styr vi mot flygplatsen för hemresa.

Pris:

18 490 kronor (enkelrumstillägg: 3000 kronor)

I priset ingår:

* Flygresa t/r från Köpenhamn Kastrup med Air France.

* De flygskatter som gällde när resan bokades.

* Inkvartering med del i tvåbäddsrum med bad/dusch och wc samt måltider enligt programmet

* Busstransport, avgifter/entréer till trädgårdar enligt programmet.

Anslutningsbuss från Halmstad kommer att erbjudas till självkostnadspris.

Bokar gör du på hemsidan för resan:
https://www.rosebuds-tours.se/Main/Normandie2024.html

Endast för medlemmar och bokningen öppnar 15 januari.